2014 va fi un an crucial pentru ecumenism, mai ales intre catolici si ortodocsi

2014 va fi un an crucial pentru ecumenism, în special în ceea ce privește relațiile dintre catolici și ortodocși – a declarat șeful Consiliului Unității Creștinilor al Vaticanului.

Într-un interviu acordat “Aid to the Church in Need”, Cardinalul Kurt Koch, Președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, a declarat că întâlnirea planificată pentru luna mai, între Papa Francisc și Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, în Ierusalim, este de “mare importanță”.

El a amintit prima întâlnire dintre Papa Paul al VI-lea și Patriarhul Athenagoras, în ianuarie 1964, pe care a descris-o ca fiind un “mare pas înainte”. Un fruct al acestei reuniuni a fost ridicarea solemnă a anatemei reciproce între Bisericile Rasaritene si Occidentale. Declaratia de atunci spunea ca anatema a fost data “uitarii”. Koch a subliniat că acesta a insemnat “începutul dialogului de iubire și adevăr”.

Cardinalul Koch a explicat: “Când am citit textele de atunci, astazi, am ramas uimit de pasiunea pentru unitate, pe care au exprimat-o. Această pasiune trebuie să fie menținută și sa reintre în constiinta noastra, in acest an”.

Președintele Consiliului Pontifical pentru Unitate a lăudat, de asemenea, dedicarea Aid to the Church in Need, pentru dialogul cu Biserica Ortodoxă Rusă, intreprins din 1992, la dorința Papei Ioan Paul al II-lea. Cardinalul elvețian a încurajat ACN să continue cultivarea dialogului cu Biserica Ortodoxă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.