Nigeria: peste 45 de crestini, ucisi de islamisti in urma asedierii unei biserici

Extremiști islamiști Boko Haram s-au facut vinovati de un atac cu bombă, indreptat asupra unei biserici din Adamawa, în urma caruia au murit cel puțin 22 de creștini.

Sursele au declarat că 22 de cadavre au fost recuperate din biserica Waga Chakawa, duminica trecuta – dar alte persoane ar mai fi fost ucise în timp ce încercau să scape. Multi au fost ucisi în tufisurile din apropiere, după ce au fost luati ostatici în asediul care a durat patru ore – in cea mai mare parte femei, copii și vârstnici.

Morning Star News raporta ca, mai mult de 45 de persoane ar fi murit, inclusiv doi polițiști. Supraviețuitorii au declarat, conform Reuters, că atacatorii au folosit bombe improvizate și arme de foc. Casele din apropiere au fost, de asemenea, arse.

Adamawa este unul dintre cele trei state nord-estice, în care Guvernul a declarat stare de urgență militara, în mai anul trecut, conform unui raport Release International.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.