Politia italiana a descoperit relicva furata a Papei Ioan Paul al II-lea

Poliția italiană a descoperit o relicva a Papei Ioan Paul al II-lea, care fusese furata dintr-o biserică pe care acesta o frecventa, în centrul Italiei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Bucata de pânză, pătata cu sângele lui Ioan Paul, a fost descoperita ieri, într-un garaj detinut de doi bărbați, conform declaratiei poliției.

Episcopul Giovanni D’Ercole, episcop auxiliar de L’Aquila, a declarat la o conferință de presă, ca piesa recuperata avea doar o mica bucata lipsa din material, câteva filamente de pânză și fir de aur, dar că poliția continuă să caute restul relicvei.

Pânza este o bucata din vesmantul pe care Papa Ioan Paul il purta pe 13 mai 1981, când a fost împușcat într-o tentativă de asasinat.

Ieri dimineață, Politia a arestat trei persoane care au figurat ca dependente de droguri în adolescența lor, si care aveau la activ o serie de alte furturi marunte. Acestea au declarat că nu si-au dat seama de valoarea a ceea ce au furat.

Mulți au fost intrigati de furt, iar unii au speculat eventuale motive satanice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.