Wednesday 20 october 2010

Raport privind cazurile de pedofilie in randul preotilor catolici din Franta

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Raport privind cazurile de pedofilie in randul preotilor catolici din Franta

in prezent 9 preoti sunt inchisi in Franta, pentru pedofilie, si 51 sunt judecati, potrivit cifrelor publicate in documentul revizuit al Bisericii Catolice, "Lupta impotriva Pedofiliei", prezentat astazi, miercuri, 20 octombrie 2010, la o conferinta de presa.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Aceste cifre rezulta in urma unui sondaj efectuat de catre Conferinta Episcopilor din Franta (CEF) in dioceze, in vara anului 2010.

intr-o scurta sectiune destinata cifrelor-cheie, se precizeaza ca 45 de preoti si-au ispasit deja pedeapsa pentru comiterea unor acte de pedofilie, si ca in 2008 existau 19.640 de preoti in exercitiul functiunii.

CEF a publicat in 2000 o prima versiune a acestui document, o brosura care le oferea "repere educatorilor". Documentul a fost finalizat, operandu-se inclusiv modificarile de drept si de drept canonic (in vigoare in cadrul Bisericii). Acesta prevede, de exemplu, ca autorul unui viol fata de un minor sub 16 ani este scos din functia pe care o detine in sanul Bisericii.

Documentul detaliaza modul in care trebuie sa te comporti cu tinerii, defineste pedofilia, cum sa fie prevenita si cum sa "actionezi si sa reactionezi" (inclusiv cum si cui sa denunti actul).

"Prin publicarea unei noi editii a Luptei impotriva Pedofiliei, cu ajustarile necesare, CEF isi reafirma angajamentul in actiunea impotriva pedofiliei si dorinta de a contribui la furnizarea de date si sfaturi necesare tinerilor, pentru ca acestia sa aiba incredere in marturisire", scrie in prefata Cardinalul Andre Vingt-Trois, presedintele CEF si arhiepiscop de Paris.

Aceasta noua versiune, editata de Bayard, Cerf si Fleurus-Mame va fi vanduta in librarii, la pretul de 12 euro, conform France Presse.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 40/2010

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile