Bruneiul interzice folosirea a 19 cuvinte, pentru alte relgii decat Islamul

Brunei, oficial Statul Brunei (Casa Păcii), este o țară insulară situată pe coasta insulei Borneo, din Asia de Sud-Est. Cu excepția coastei Mării Chinei de Sud, este înconjurat complet de statul Sarawak din Malaezia, și este separat în două teritorii, de orașul Limbang, ce face parte din statul Sarawak.

Brunei este rămășița unui puternic sultanat ce și-a recâștigat independența față de Regatul Unit, pe data de 1 ianuarie 1984.

In aceste zile, Brunei-ul a hotarat ca 19 cuvinte islamice nu pot fi utilizate de alte religii.

Cuvintele, printre care si cele precum “Allah”, “mu’min” (credincios) și “Masjid” (moschee), nu pot fi utilizate de o altă religie în afară Islamului, a declarat un ofițer superior Syariah, ieri, citat de Christian Post, care amintea un raport al editiei Brunei Times.

Cele 19 cuvinte, care nu pot fi folosite de alte religii, sunt: azan; baitullah; Al Quran; Allah; fatwa; Firman Allah; hadith; Haji; hukum syara’; ilahi; Ka’bah; kalimah al syahadah; kiblat; masjid; imam; mufti; mu’min; solat; wali.

Legea din Codul Penal va intra în vigoare în luna aprilie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.