Amnesty International acuza Israelul de crime de razboi

În iulie, anul trecut, după o pauză de trei ani, israelienii și palestinienii au reluat discuțiile prin care palestinienii spera sa traseze teritoriul palestinian, care a fost adăugat la Israel, ca urmare a unui război în 1967.

Între timp, într-un raport intitulat “Trigger Happy”, Amnesty International afirma ca, în trei ani de la conflictul armat israeliano-palestinian, israelienii au ucis zeci de civili palestinieni care aveau impunitate.

Raportul, citat de VoR, care are 87 de pagini, a fost publicat in urma cu o zi. Amnesty International califică aceste acțiuni ale israelienilor, drept crime de război.

Autoritățile armatei israeliene au respins, deja, această acuzație, spunând că Israelul doar a raspuns la creșterea actuală a violențelor din partea palestiniană.

Potrivit datelor ONU, din 2011, israelienii au ucis 45 de civili palestinieni în Cisiordania. 6 dintre acești palestinieni, au fost copii.

Mai mult de 8.000 de palestinieni au fost grav răniți de gloanțe metalice cauciucate și prin alte mijloace, din ianuarie 2011.

Amnesty International spune că are documentata uciderea a 25 de palestinieni, in această perioadă. Dovezile in cauza sunt amintite în raport.

În tot acest timp, doar un militar israelian a primit sentința unei instanțe, pentru uciderea unui palestinian. Cu toate acestea, deși sergentul repectiv a primit o pedeapsă de un an de închisoare, s-a bucurat de jumatate de perioada de suspendare si i s-a permis sa revina in armata, cu o functie mai mica. Acesta ucisese un barbat care trecuse frontiera pentru a merge la lucru.

Cu toate acestea, forțele armate israeliene sustin ca ele investigheaza intotdeauna toate greșelile personalului lor.

Philip Luther, director al Amnesty International in Orientul Mijlociu și Africa de Nord, consideră că “ar trebui transmis un mesaj puternic soldaților israelieni și ofițerilor de poliție, din care sa rezulte ca abuzurile nu vor rămâne nepedepsite”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.