publicat în: Arhivă

Doar un sarb mort, este un sarb bun! – graffiti pe o biserica din Djakovica, Kosovo

Oficiul guvernului sârb pentru Kosovo-Metohija (Kim) a remarcat acest graffiti, anti-sârbesc, apărut pe Biserica Ortodoxă din Djakovica, în partea de sud-vest a provinciei, in urma cu o zi, dimineață.

Oficiul a invitat comunitatea internațională să reacționeze, în așa fel încât să se pună în sfârșit capăt animozitatii împotriva sârbilor din Kosovo-Metohija, unde etnicii albanezi constituie majoritatea.

Oficiul avertizează, de asemenea, că orice infracțiune care nu rămâne nepedepsită, duce la noi infracțiuni, și subliniază că “răspândirea urii naționale și religioase, este doar o continuare a atacurilor asupra sârbilor, care au avut loc pe 7 ianuarie, in ziua Crăciunului Ortodox (c.Iul.)”, conform In Serbia.

În comunicat, Oficiul constată că autobuzele care ii transportau pe sârbii strămutați din acel oraș (în timpul și după conflictul armat) au fost atacate cu pietre în Djakovica, acestora fiindu-le interzisa vizitarea cimitirelor care apartineau propriilor familii. Nu a existat nicio condamnare publică a acelor incidente și nimeni nu a fost acuzat sau condamnat, se arată în comunicat.