Wednesday 5 february 2014

Cooperare intre Biserica Ortodoxa Rusa si Conferinta Episcopala Italiana

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, a vizitat Genova, cu binecuvântarea Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii. El s-a întâlnit cu Cardinalul Angelo Bagnasco, președintele Conferinței Episcopale Italiene.

Reuniunea s-a axat pe diverse aspecte ale cooperării dintre Biserica Ortodoxă Rusă și Conferința Episcopală Italiană. Mitropolitul Ilarion a menționat în special importanța consolidării eforturilor între ortodocși și catolici, în apărarea valorilor morale creștine in fata ideologiei liberal-seculare. Etica familiei a fost obiectul unei preocupari atente, precum și apărarea creștinilor din Orientul Mijlociu expusi la persecuții și exterminare fizică.

Președintele DECR a vorbit despre renașterea vieții bisericești din Rusia și din alte țări, ca parte a sferei canonice a Bisericii Ortodoxe Ruse.

La rândul său, Cardinalul Bagnasco a vorbit despre problemele cu care se confruntă catolicii din Italia, exprimându-și dorința de a vedea o mai mare colaborare între ortodocși și catolici.

Cei doi prelați au mai avut un schimb de opinii privind problema participarii Bisericii Ortodoxe Ruse și a Conferinței Episcopale Italiene la activitatea Forumului ruso-italian de dialog privind societățile civile, care s-a intrunit Roma și Trieste în noiembrie 2013.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile