Philomena – un film artistic, pe care Papa Francisc refuza sa-l vada (video)

Parintele iezuit Federico Lombardi, director al Biroului de Presă al Vaticanului, a declarat că Papa Francisc nu-si doreste sa vizioneze “Philomena”, un film despre o femeie aflata în căutarea fiului ei, rapit pentru a fi vandut spre adoptie, conform Serviciului specializat LiveCamera. [https://www.livecamera.ro]

“Sfântul Părinte nu vede filme, și nu il va vedea nici pe acesta”, a spus Rev. Lombardi, într-o declarație, preluata de radioul Vaticanului.

Filmul, in care joaca Judi Dench, este bazat pe povestea Philomenei Lee, o femeie aflata în căutarea fiului ei, care i-a fost luat cu forța de catre călugărițele catolice și a fost dat spre adopție. Deși nominalizat pentru un premiu Oscar, filmul a stârnit indignarea, pentru modul in care descrie ordinul călugărițelor din Irlanda.

Mai multe ziare au raportat că producătorii filmului au încercat să pregateasca un screening privat al filmului, pentru Papa Francisc. Cu toate acestea, Rev. Lombardi a afirmat altceva: “Este important să se evite folosirea numelui Papei ca parte a unei strategii de marketing” – mai informeaza serviciul specializat LiveCamera [https://www.livecamera.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.