Album foto: intronizarea noului Episcop David de Alaska. Banchet in onoarea numirii

Credincioșii din parohiile si asezarile invecinate Anchorage din Alaska și din eparhiile Bisericii Ortodoxe a Americii, au început să sosească devreme in spațioasă Catedrala din localitate, in aceasta vineri, pentru celebrarea Sfintei Liturghii Arhieresti, in care Episcopul nou ales David (Mahaffey) a fost intronizat Episcop de Sitka și Alaska (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe si foto).

Peste 40 de preoți și diaconi s-au alăturat IPS Arhiepiscop Benjamin, PS Episcop Michael, PS Episcop Ireneu și PS Episcop Irénée la primirea Preafericirii Sale, Mitropolitul Tihon, la intrarea în catedrală. Alături de ei s-au mai aflat cancelarul Bisericii Ortodoxe din America, Protopopul Ioan Jillions, și cancelarul Eparhiei de Alaska, Protopopul Victor Nick.

Facand referire la pasajul biblic din Epistola a 2-a catre Timotei (2:24-25), Episcopul David a precizat: “mă voi ocupa de adversarii Sfintei Biserici cu ingaduinta, fara patima și cu blandete, așa cum m-a învățat Apostolul Pavel”, stiind ca “Un slujitor al Domnului nu trebuie să se certe, ci să fie blând faţă de toţi, destoinic să dea învăţătură, îngăduitor, Certând cu blândeţe pe cei ce stau împotrivă, ca doar le va da Dumnezeu pocăinţă spre cunoaşterea adevărului”.

Promit să cercetez și să veghez asupra turmei, care care acum imi este încredințată, după modul in care au facut-o Apostolii, astfel încât acestia să rămână fideli credinței și neclintiti in savarsirea faptelor bune. Voi demonstra o preocupare specială fata de preoți. Promit sa-i cercetez cu sârguință, să ii îndemn și să ii limitez, pentru ca schismele, superstițiile și venerarile nesfinte și obiceiurile contrare învățăturii si evlaviei creștine și bunelor moravuri, sa nu poata apărea sau răni modul de viață creștin”.

În seara aceleiasi zile, a fost organizat un banchet, in cinstea noului ales Episcop David de Sitka și Alaska, la Universitatea din Centrul Lucy Cuddy, Anchorage, Alaska (vezi foto).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.