Construirea unei prime biserici in Arabia Saudita, o stire falsa

Biserica Ortodoxă Coptă a emis in ultimele ore o declarație, prin care a infirmat rapoartele conform carora Papa copt ar fi avut întrevederi cu oficiali din Arabia Saudită, in vederea infiintarii unei prime biserici in aceasta țară.

Exista un procent estimat la 1,5 milioane de creștini în țara strict musulmană, dar acestora nu li se permite să se închine în mod public.

Agenția Crestinilor din Orientul Mijlociu raportase anterior (stirea nu a fost, insa, preluata de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, tocmai din cauza faptului ca sursele nu au putut fi verificate) că o întâlnire ar fi avut loc între Papa Tawadros al II-lea și Ambasadorul saudit Ahmed Kattan, cu privire la posibilitatea înființarii unei prime biserici. Potrivit agenției de știri in cauza, Papa Tawadros al II-lea le-ar fi mulțumit Regelui Arabiei Saudite și Guvernului din Riyadh, pentru aprobarea construirii unei prime biserici, care ar fi fost ortodoxa-copta. Informatia era atribuita unei “surse de incredere”.

Cu toate acestea, Biserica Ortodoxă Coptă din Marea Britanie a lansat, in ultimele ore, o declarație, spunând că stirea este “eronata”. Aceasta a confirmat faptul că o întâlnire ar fi avut loc între cei doi lideri, dar ca intalnirea se referea strict la o vizită pastorală în aceasta țara, a unui episcop din Biserică.

“Aceasta a fost, însă, o vizită strict cordiala, a Sanctitatii Sale Papa Tawadros, la Ambasadorului saudit, pentru a-și exprima mulțumirile pentru sprijinul oferit în facilitarea vizitei pastorale a unui episcop ortodox copt la creștinii copți din Arabia Saudită”, arata declarația.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.