71 de morti, doar intr-o luna: presa invoca furtul de bovine, pentru a nu aminti de problemele crestinilor

Cel puțin 71 de creștini au fost uciși doar în luna noiembrie, în Nigeria, ca urmare a atacurilor asupra satelor creștine, ale nomazilor Fulani și militanților Boko Haram.

În conformitate cu ICC, in ziua de 26 noiembrie, Fulani au atacat patru sate din statul Plateau – Ravuru, Tasu, Foron și Gurabok. 37 de persoane au fost ucise, mulți au fost răniți. Casele creștinilor sunt devastate.

Cea mai mare parte a mass-mediei a menționat furturile de bovine și disputele teritoriale ca fiind posibile motive ale atacurilor, dar nu a vrut sa mentioneze faptul că, în ultimele luni, Fulani au ucis de fapt crestinii care isi apărau propriile lor case, în statul Plateau.

Astfel, pe 11 și 13 noiembrie, 26 de creștini au fost uciși în zona Askira/Uba și alti 8, pe 3 noiembrie, în satul Ngoshe din statul Borno. Teroriștii Boko Haram, responsabili de aceste crime, au patruns in satele creștine, au intrat în casele acestora și au împușcat oameni nevinovați. Mai multe biserici au fost distruse, 40 de case au ars, in timp ce sute de creștini au fugit, conform publicatiei rusesti Sedmita (Saptamana).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.