Doi lideri importanti de Biserici, intr-o consfatuire importanta despre situatia grava a comunitatilor lor

Zilele trecute, Sanctitatea Sa Aram I, Catolicos al Bisericii Apostolice Armene, s-a întâlnit cu Preafericitul Părinte Ioan X Yazigi, in Balamand (Liban). Cei doi lideri spirituali au discutat aspecte legate de cele două Biserici, de situația comunităților lor din Siria și de situatia celor doi arhiepiscopi răpiti.

Apoi, acestia s-au concentrat asupra a două aspecte recente și urgente: răpirea celor 12 călugărițe ortodoxe, din propria lor mănăstire, in Siria, și au propus conferintei Geneva 2 sa se concentreze asupra rolului comunităților creștine în procesul de pace și de reconstrucție din Siria. Cei doi ierarhi au decis să pastreze legatura și să consolideze cooperarea, pentru a răspunde crizelor din regiune.

Episcopul Shahe Panossian, prelat in Liban, și Episcopul Norayr Ashekian au fost, de asemenea, prezenti la reuniunea din Balamand.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.