Ziua GERMANIEI (1) FDFAC 2011: Deschiderea editiei a II-a a Festivalului de Film si Arta Culinara FDFAC Dunarea

FDFAC 2011 ziua 1 In data de joi, 18 august 2011, a avut loc deschiderea celei de-a doua ediţii FDFAC.
Cea de-a doua ediţie a Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară (FDFAC) a debutat în Portul Cultural Cetate (localitatea Cetate, Calafat, judeţul Dolj) cu proiecţia a două filme de excepţie: „Dunărea de la Pădurea Neagră la Marea Neagră/Die Donau bilden den Schwarzwald bis zum Schwarzen Meer ” şi „Toţi ceilalţi/ Alle Anderen/ Everyone Else”.

„Dunărea de la Pădurea Neagră la Marea Neagră/Die Donau bilden den Schwarzwald bis zum Schwarzen Meer ” este un documentar mut, realizat de Hans Curlis în 1929, care a fost cofinanţat, la vremea aceea, şi de Direcţia Presei a Guvernului României. Filmul are 31 de minute şi a fost realizat în scop turistic. Nu întâmplător a fost ales ca film de deschidere – Pelicula prezintă imagini ale Dunării şi Deltei Dunării, precum şi imagini din România anilor 20.
FDFAC 2011 2 ziua 1
„Toţi ceilalţi/ Alle Anderen/ Everyone Else”, al doilea film prezentat în această seară la Cetate este o dramă 100% germană, în regia Marenei Ade. În 2009, „Toţi ceilalţi” a fost dublu premiat la Berlin – Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă (Birgit Minichmayr) şi un premiu pentru design, acordat de cititorii revistei Berliner Morgenpost, pentru Silke Fischer.
Filmul prezintă povestea lui Chris şi a prietenei lui, Gitti, doi tineri care formează un cuplu ciudat. Plini de frustrări, obiceiuri ciudate şi ritualuri secrete, cei doi se străduiesc să treacă cu bine peste un concediu în care distanţa dintre ei, ca parteneri, face lucrurile să meargă greoi.
Imediat ce tinerii se ciocnesc cu un al doilea cuplu, şovăiala intervine, cei doi căzând pe gânduri. Nu numai că ceilalţi doi iubiţi au mult mai mult succes, dar au şi o relaţie intimă convenţională reuşită. Chris încearcă să-şi modeleze comportamentul inspirându-se din relaţia celorlalţi doi tineri, încercând să pună stavilă idiosincrasiilor prietenei lui, fapt ce va slăbi încrederea lui Gitti în el…

FDFAC 2011 3 ziua 1
Deoarece ziua de joi, 18 august, a fost ziua Germaniei la FDFAC, oaspeţii şi spectatorii din Cetate au avut ocazia sa deguste bucate cu specific german. Mircea Dinescu, amfitrionul festivalului şi-a aşteaptat oaspeţii, cu „recitaluri” gastronomice.

Tot în prima zi a festivalului, invitaţii au avut parte de un concert de muzică de cameră, prezentat de participanţii la Festival, SoNoRo.

FDFAC 2011 4 ziua 1

Festivalul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară are loc în acest an, 2011, în perioada 18-27 august, în Portul Cultural Cetate (lângă localitatea Cetate, în zona Calafat).
Evenimentul este organizat de Asociaţia “Film România” (AFR) şi Fundaţia Pentru Poezie “Mircea Dinescu”, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Institutului Cultural Român.

Alte materiale FDFAC 2011 gasiti dand click aici: AFISFDFAC2011FestivaluldegustatorilordeFilmsiArtaCulinaraMirceaDinescu-162x150.
Susţinut de Consiliului Judeţean Dolj, primăriile Cetate şi Calafat.
Sponsori: ING, Metro, Boromir, Eurolines, Hotel "Panoramic".
Parteneri Media: Agenţia de Ştiri Lăcaşuri Ortodoxe, Realitatea TV, Radio România Cultural, RFI, Şapte Seri, Observatorul Cultural, ArtActMagazine, videofil.ro, port.ro, metropotam.ro, cinefan.ro, ziare.com, realitatea.net, calendarevenimente.ro, andemmotion.ro, euro-cinema.ro.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.