Cea de-a XII-a Adunare a Copiilor Ortodocsi, in Cetinje

 adunarea copiilor ortodocsi din Cetinje Muntenegru 2011   Sub motto-ul "Ţara îl sărbătoreşte pe Mântuitorul nostru", în Cetinje, a fost organizată in aceste zile, de către Mitropolia de Muntenegru şi Litoral, cea de-a XII-a Întâlnire a Copiilor Ortodocşi, la care au participat peste o mie de copii din întreg Muntenegru, precum şi oaspeţi din Sabac şi Kikinda – informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, conform materialelor primite din zona.

   În acest an, Adunarea a fost dedicată aniversării a 160 de ani de la moartea Mitropolitului Petar al II-lea Petrovic Njegos şi aniversarea a 300 de ani de la stabilirea legăturilor spirituale şi diplomatice între Muntenegru şi Rusia.

   Manifestarea a fost deschisa cu Sf. Liturghie Arhierească la Mănăstirea Cetinje, la care a slujit Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop Amfilohije de Cetinje şi Mitropolitul Muntenegrului, alături de preoţii din Mitropolie.

   La adunare au mai participat şi ambasadorii Rusiei şi Ucrainei în Podgorica, Andrej Nesterenko şi Sljusarenko Oksana, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.