Sfintirea noilor clopote: PS Parinte Andrei Fagarasanul, in biserica Schimbarea la Fata Codlea – Brasov (pr. Adrian Munteanu)

Sfintirea noilor clopote: PS Parinte Andrei Fagarasanul, in biserica Schimbarea la Fata Codlea – Brasov (pr. Adrian Munteanu)

Ieri, 7 martie 2010, in localitatea Codlea din judetul Brasov, in Biserica Schimbarea la Fata, in mijlocul credinciosilor s-a aflat Preasfintitul parinte Andrei Fagarasanul, episcopul Sibiului, care a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca.


Cu aceasta ocazie, la finalul sjujbei, dupa cum am anuntat in editia de sambata a Lacasuri Ortodoxe (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010) Preasfintia Sa a oficiat o slujba de sfintire a celor patru clopote ce vor fi asezate in turnul bisericii.

Biserica Schimbarea la Fata din Codlea – Brasov, a avut un singur clopot care a fost dealtfel si el restaurat, dar in prezent i s-au alaturat alte trei colpote nou turnate.

La finalul slujbei, PS Andrei Fagarasanul a adresat multimii un bogat cuvant de invatatura, prilej cu care Preasfintia Sa a multumit preotului paroh pentru activitatea depusa in aceasta parohie.

La randul sau, preotul paroh Adrian Munteanu a tinut sa multumeasca ierarhului pentru dragostea cu care a participat la bucuria parohiei, rugandu-l sa transmita Inalt Prea Sfintitului Dr. Laurentiu Streza ganduri de sanatate, si cele mai alese multumiri.

Evenimentul s-a dovedit a fi deosebit de "interesant" pentru credinciosi, conform marturisirilor acestora, intrucat, in cadrul Sfintei Liturghii, a avut loc si hirotonirea intru diacon a unui tanar absolvent teolog, pe seama parohiei Vecerd din judetul Sibiu.

"A fost o atmosfera de sarbatoare deosebita, pentru toti participantii, si rugam pe bunul Dumnezeu sa ne ajute tuturor!" – incheie parintele paroh Adrian Munteanu, cu bucuria lucrului bine implinit, inconjurat de cei dragi pe care Sfintia Sa ii pastoreste.

©redactare Carmen_Ana Ion publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 8/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.