Sarbatoarea sfintilor 40 de mucenici in Arhiepiscopia Tomisului. Slujbe la Biserica

Sarbatoarea sfintilor 40 de mucenici in Arhiepiscopia Tomisului. Slujbe la Biserica „Sfantul Ierarh Vasile cel Mare” din Constanta

Marti, 9 martie 2010, cand Biserica ii praznuieste pe Sfintii 40 de mucenici, inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sfanta Liturghie a Darurilor mai inainte Sfintite la Catedrala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Constanta, incepand cu ora 16.30.


Miercuri, 10 martie 2010, la ora 17.00, inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, va oficia Liturghia Darurilor mai inainte Sfintite si Taina Sfantului Maslu la biserica „Sfantul Ierarh Vasile cel Mare” din Constanta (str. Ion Neculce, nr. 1 A, cartier Inel II). Se vor putea impartasi toti credinciosii care au dezlegare de la duhovnic si au ajunat toata ziua.

in data de 24 noiembrie 2002 s-a pus piatra de temelie a bisericii „Sfantul Vasile cel Mare”, insa, pana la finalizarea lucrarilor (2007), slujbele au fost oficiate intr-o capela provizorie, sfintita pe 9 martie 2002.

Slujba de tarnosire (sfintirea cea mare) a bisericii a fost oficiata pe data de 16 septembrie 2007 de catre inaltpreasfintitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Presfintitul Parinte Ciprian Campineanul, episcop-vicar patriarhal si Presfintitul Parinte Ioan Casian de Vicina, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America si Canada.

inca din anul 2002 exista traditia ca, in fiecare miercuri din Postul Mare, sa fie oficiata, seara, Liturghia Darurilor mai inainte Sfintite impreuna cu Taina Sfantului Maslu, la care participa sapte preoti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.