Vizite arhiereşti la parohiile Poiana Buchin şi Bucoşniţa din protopopiatul Caransebeş

După săvârşirea târnosirii bisericii şi a Sf. Liturghii arhiereşti, Întâistătătorul Eparhiei Caransebeşului, a vizitat parohia Poiana Buchin din protopopiatul Caransebeşului. Preasfinţia Sa s-a închinat în biserica parohiei, după care a vizitat casa parohială, apreciind activitatea preotului paroh Rusalin Bona care de peste 2 decenii slujeşte cu râvnă această parohie.

În după-amiaza aceleiaşi zile Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a săvârşit slujba Vecerniei la parohia Bucoşniţa, unde credincioşii şi-au aşteptat cu multă dragoste Ierarhul. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa s-a rostit un însufleţitor cuvânt de învăţătură, arătând credincioşilor că prin pilda bogatului care i-a rodit ţarina, pildă citită din Sf. Evanghelie de la Sf. Apostol şi Evanghelist Luca, Mântuitorul Iisus Hristos a vrut să arate ucenicilor Săi că întâia bogăţie pe care creştinii trebuie să o dobândească şi pentru care trebuie să-şi mărească hambarele cu prisosinţă, este bogăţia sufletească întru practicarea faptelor milei creştine şi a dragostei faţă de Dumnezeu şi de semeni.

La sfârşitul slujbei Ierarhul a îndemnat credincioşii la dragoste faţă de biserica strămoşească ortodoxă şi la ataşament faţă de lucrarea ei cea sfântă, după care a oferit tuturor credincioşilor câte o iconiţă a Maicii Domnului în semn de binecuvântare, în timp ce grupul vocal „Katharsis” al Episcopiei Caransebeşului au cântat pricesne şi cântări duhovniceşti.

În încheiere, Ierarhul a vizitat casa parohială din Bucoşniţa, unde locuieşte părintele paroh Ioan Smaia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.