Pelerin publica “un apel al crestinilor”, pentru Copenhaga

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Revista Pelerin publica "un apel al crestinilor", pentru Copenhaga

Revista catolica Pelerinul a publicat in aceasta saptamana un "apel al crestinilor", lansat de un numar de asociatii, miscari si biserici, printr-un acord ambitios cu ocazia conferintei privind incalzirea globala, care va avea loc in decembrie la Copenhaga.


"Noi, ca si crestini, cerem factorilor de decizie politici francezi si UE sa incheie la Copenhaga un acord pentru limitarea incalzirii globale la 2° C, ca prag dincolo de care adaptarea ecosistemelor si, deci, a societatii noastre, pot fi grav compromise" indica textul care poate fi semnat si on-line (www.pelerin.info).

"Ne angajam sa sprijinim si sa incurajam initiativele asociatiilor, politice sau ale Bisericii, care urmaresc directia reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera", precieaza textul care va fi prezentat la sfarsitul lunii noiembrie, la Elysee.

Semnatarii acestui apel se angajeaza "in functie de mijloacele lor", sa-si schimbe comportamentul", in unul sau in mai multe domenii" ale vietii lor de zi cu zi: alimentatie, transporturi, habitat, agrement, loc de munca.

Actiunea Muncitorilor Catolici (COA), Comitetul catolic impotriva foametei si pentru Dezvoltare (CCFD), Federatia protestanta din Franta (FPF) sau Misiunea din Franta se numara printre semnatari.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.