La conferinta lui Kadhafi la Roma:

Kadhafi la Roma: „Islamul trebuie sa devina religia Europei”

Liderul libian Muammar Kadhafi a pledat ca „Islamul trebuie sa devina religia intregii Europe”, inaintea unei audiente formate din 500 tinere italiene intrunite la Roma, unde acesta a efectuat o vizita oficiala, dupa cum a raportat in aceasta saptamana mass-media italiana.

©Articol Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Femeile fusesera remunerate sa vina in sala, cu circa 80 euro fiecare, primiti de la o agentie de recrutare. Conferinta a fost finalizata prin oferirea gratuita a cate unui exemplar din Coran pentru toate cele 500 participante.
Kadhafi le-a spus ca „Islamul ar trebui sa devina religia intregii Europe, iar Mohamed a fost ultimul profet”, a precizat o participanta, citata de Stampa si de AFP.
„Pentru noi a fost foarte plictisitor. Kadhafi nu a realizat ca noi am fost toate platite, altfel nune-am fi intalnit”, a adaugat aceasta, in varsta de 25 ani, sub acoperirea anonimatului, pentru Republica.

Agentia care a recrutat „spectatoarele” si care le-a solicitat sa apara imbracate cat mai sobru, a declarat ca tinerele care au vorbit presei nu fusesera platite.
Muammar Kadhafi a sosit duminica, 29 august 2010, la Roma, in vederea marcarii celei de-a doua aniversari a semnarii tratatului de prietenie italo-libian, eveniment care a avut loc in 30 august 2008, la Benghazi (Libia) si care a incheiat disputa din perioada coloniala.

Aceasta vizita la nivel inalt s-a desfasurat cu mare valva, inclusiv cu o parada de 30 cai de rasa, luni seara, la care Kadhafi a asistat alaturi de Silvio Berlusconi. insa opinia publica nu e incantata de toate acestea, devenite subiect de polemica.
Deputatul european Mario Borghezio, membru al Ligii din Nord (aliat al partidului lui Berlusconi) si-a exprimat ingrijorarea „in legatura cu propunerea lui Kadhafi, care arata planul sau primejdios de islamizare a Europei”. Parlamentarul din opozitie si fostul ministru al sanatatii Rosy Bindi a numit prelegerea lui Kadhafi „o violare noua a demnitatii femeilor italiene”, potrivit allAfrica.com.

Legaturile dintre Italia si fosta sa colonie s-au adancit de la semnarea tratatului de prietenie, Italia fiind al treilea investitor european in Libia. Totusi exista un punct slab al acestuia, legat de intelegerile privind imigrarea, dintre cele doua tari.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.