Peste 5000 de persoane la rugaciunea patriarhala din catedrala Mantuitorului Moscova, pentru noul an scolar

Peste 5000 de persoane la rugaciunea patriarhala din catedrala Mantuitorului Moscova, pentru noul an scolar

Marti dimineata, 31 august 2010, peste 5000 de elevi, studenti, impreuna cu parintii si profesorii lor au venit la rugaciune pentru inceperea noului an scolar, condusa ca intotdeauna de Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, la catedrala Mantuitorului Hristos din Moscova.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Prof. teolog Mirela Sova


„Ne vom ruga pentru reusitele dumneavoastra”, a spus Patriarhul Kirill in cuvantul sau, potrivit Biroului de Presa al Patriarhiei Moscovei si al intregii Rusii.

Pe durata slujbei, Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse s-a rugat in mod special Sfantului Serghie de Radonej, considerat ocrotitor al celor ce invata, si a dezvaluit ca, pe cand era copil, nu pleca la scoala pana cand nu se ruga inaintea icoanei Sfantului Serghie, informeaza Interfax.

Dupa slujba, Patriarhul i-a incurajat pe elevi si profesori la inceput de nou an scolar si le-a urat „tarie in ratiune, in vointa si sentimente”, insistand ca prin educatie nu se cultiva doar ratiunea umana, ci si celelalte insusiri sufletesti.

Patriarhul Kirill le-a recomandat elevilor si studentilor sa nu se bazeze numai pe rugaciune, ci si pe propriul efort de invatare, deoarece atunci cand neglijam munca, „Domnul nu va raspunde rugaciunilor noastre, ca sa nu ne incurajeze slabiciunile si neglijenta.”

Elevii si studentii de la unitatile de invatamant laice si religioase au participat impreuna la rugaciune. Dupa slujba, preotii i-au stropit cu agheazma si le-au impartit icoane cu chipul Mantuitorului, impreuna cu binecuvantarea patriarhala.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.