Critici la adresa ministrului rus al Apararii, care a cerut demolarea unei biserici

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Anatoli Serdiukov Critici la adresa ministrului rus al Apararii

Ministrul rus al Apararii, Anatoli Serdiukov, a fost foarte criticat astazi, joi, 21 octombrie 2010, in presa rusa, care l-a acuzat de insultarea unui comandant de parasutisti, vinovat de incapacitatea de a distruge o biserica ortodoxa aflata in unitatea sa.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Conform Ziarului Kommersant, ministrul apararii i-a cerut colonelului Andrei Krassov, comandant al Academiei de parasutisti de la Riazan, sa demoleze o biserica de lemn ridicata in incinta Academiei, sustinand ca bugetul militar nu este destinat construirii de biserici.

Ministrului, care s-a exprimat intr-un mod grosolan potrivit martorilor citati de "Kommersant", colonelul i-a raspuns ca aceasta constructie a bisericii cu hramul Sfantul Ilie a fost finantata de catre asociatiile fostilor parasutisti.

Iritat, Anatoli Serdiukov a cerut demiterea colonelului Krassov.

Colonelul Krassov, decorat cu Ordinul prestigios de "Erou al Rusiei", a fost aparat de mai multe asociatii de fosti militari care au solicitat interventia presedintelui Dmitri Medvedev si a Patriarhului ortodox Kirill.

Scandalul a capatat amploare, mai ales dupa ce un oficial al guvernului rus, care a solicitat pastrarea anonimatului, a declarat pentru Agentia de ?tiri Interfax, tot astazi, joi, 21 octombrie 2010, ca primul-ministru, Vladimir Putin, a cerut demisia ministrului apararii.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 40/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.