Uita-te la The Simpsons – te poate ajuta spiritual!

Lacasuri Ortodoxe: din Roma

Uita-te la “The Simpsons” – te poate ajuta spiritual!

Uita-te la "The Simpsons", celebra serie animata americana, fiindca "te poate ajuta spiritual”, a declarat marti, 19 octombrie 2010, preotul iezuit Francesco Ochetta, pentru AFP, autor al unui studiu “The Simpsons si religia".

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


"As spune ca The Simpsons sunt deschisi intrebarilor despre Dumnezeu. (…) Autorii au respectat credinta, deschiderea spre Dumnezeu, rugaciunea si actul de a merge sa asculti un pastor in fiecare duminica, chiar daca dormi sau mananci floricele de porumb, atunci cand mergi acolo", a mai spus iezuitul.

Cu toate acestea, el a negat interpretarea asupra recentului sau studiu, de catre Osservatore Romano, ziarul Vaticanului, ca membrii acestei familii americane ar fi fost catolici.

"Nu cred acest lucru absolut deloc. Nu spun ca sunt catolici, ci mai degraba as spune ca sunt oameni credinciosi", a declarat clericul care a scris pentru revista iezuita Civilta’ Catolica.

Apartenenta celebrei familii la religia catolica, a fost respinsa si de catre producatorul serialului, Al Jean, intr-un interviu pentru Entertainment Weekly.

Ochetta a adaugat ca a urmarit regulat serialul si a extras lectii importante si de viata din aventurile familiei.

"Ma uit la Simpsons si ei ma ajuta sa inteleg lumea de astazi", a conchis preotul.

Creat de Matt Groening, serialul “The Simpsons”, lansat in anul 1989, de catre reteaua de televiziune Fox, a strans zeci de premii. in decembrie 2009, L’Osservatore Romano aprecia deja la Simpsons ca ofera o imagine "prietenoasa" fata de religie, dar regreta "limbajul excesiv grosier".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 40/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.