POSTUL MARE 2020: Cine se înalță cu Hristos pe Golgota, va putea gusta bucuriile Învierii Sfinte a lui Hristos

Mesaj al Mitropolitului Onufrie al Kievului și al Întregii Ucraine (de sub Patriarhia Moscovei) către credincioși, la începutul Postului Mare:
„Dragi frați și surori, fii credincioși ai Sfintei noastre Biserici Ortodoxe Ucrainene, vă felicit din inimă cu ocazia Postului Mare!

Postul este perioada în care trebuie să ne pregătim pentru întâlnirea cu Hristos Cel Înviat. Postul este momentul în care trebuie să mergem cu Hristos pe Golgota. Iar această procesiune spre Golgota, unde Îl vedem în minte pe Hristos Răstignit, trece prin rugăciune și post.

Prin rugăciune și post, o persoană se îmbunătățește duhovnicește și devine capabilă să vadă și să înțeleagă marea suferință și lucrarea pe care Mântuitorul nostru, Domnul Iisus Hristos, le-a făcut pentru mântuirea noastră. Cine se înalță cu Hristos pe Golgota, va putea gusta bucuriile Învierii Sfinte a lui Hristos.

În vremea acestui Post Mare, binecuvântez pe fiecare creștin, credinciosul nostru, să citească o Catismă din Psalmi și rog pe Dumnezeu să trimită pace în țara noastră și să ne înmoaie inimile.

Fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți și să-i ajute pe toți, în tot ceea ce este mai bun din ființa noastră, să împlinim postul sfânt cu demnitate, să vedem și să gustăm slava Învierii lui Hristos!”
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.