Festivalul Religiilor, in desfasurare in Italia. Dialogul, absolut crucial!

Ministrul de externe italian Paolo Gentiloni (foto) a declarat, ieri, că dialogul interconfesional este ’ absolut crucial pentru viitorul Mării Mediterane și al Orientului Mijlociu”.

Ministrul a vorbit cu ocazia Festivalului Religiilor, în curs de desfășurare în tara.

‘‘Acesta reprezinta, de asemenea, o șansă”, a spus el, “de a contribui la activitățile politice și diplomatice in care Italia se angajeaza în timpul acestor săptămâni, pentru a reglementa și a aduce stabilitatea în regiune”.

“Aceeași idee a fost exprimată si de către Fouad Twal, patriarhul latin al Ierusalimului. “Pentru pacea în Țara Sfântă”, a spus el, “trebuie să revenim la dialog, la justiție și la respectarea rezoluțiilor internaționale”.

“Israelul a câștigat toate războaiele cu arabii, dar până acum niciodată nu a câștigat în domeniul pacii și securitatii”, a mai spus acesta, in cadrul Festivalului Religiilor, menționând că “a venit timpul, de dragul tuturor, ca Israelul și țările vecine sa încerce să rezolve conflictul”.

Twal a condamnat folosirea violenței, “terorismul statelor sau gruparilor musulmane”, îndemnand la dialog deschis.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.