Bulgaria, punte de legatura intre Iran si Europa?

Președintele iranian, Hassan Rouhani, a subliniat poziția geografică strategică a Bulgariei in Sud-Estul Europei și posibilitatea ca țara sa acționeze ca punte între Iran și Europa, în toate domeniile, inclusiv în transferul de energie.

Rouhani a spus acest lucru, ieri, în timpul întâlnirii cu noul ambasador bulgar la Teheran, Christo Polendakov, relatează agenția de presă Fars.

El a exprimat disponibilitatea Iranului de a extinde cooperarea economică, politică și culturală cu Bulgaria.

Președintele iranian a declarat că atât Bulgaria, cât și Iranul, dispun de numeroase atracții culturale și naturale, și a solicitat țărilor să devină mai active în cooperarea lor, în special în domeniul turismului.

Potrivit acestuia, cele două țări au menținut relații bune, timp de peste un secol, relateaza agenția de știri Tasnim.

Polendakov a descris, în mod similar, pozitia favorabila a Bulgariei la poarta Europei și posibilitatea ca tara sa acționeze ca traseu al transferului de energie și de mărfuri între Iran și Europa.

Polendakov a mai subliniat că Iranul detine o serie de atracții istorice, culturale și arhitecturale, care ar putea face din tara o destinație ravnita de vizitatorii din țările europene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.