Despre unicitatea Consiliului Bisericii Ortodoxe din Letonia

Pe data de 20 ianuarie 2009, Biserica Ortodoxa a organizat la Riga, în Letonia un Consiliul extraordinar”, prezidat de către Mitropolitul Alexander.

Consiliul a fost format, în afară de episcopi, din delegaţi clerici şi laici din 100 de parohii Ortodoxe ale Letoniei, din cadrul seminarului Riga, şi din mânăstirile din ţară.

Motivul pentru convocarea Consiliului recent a fost adoptarea de către Parlamentul leton a unei noi legi referitoare la statutul Bisericii Ortodoxe din această ţară.

Este pentru prima dată în istoria sa, când Letonia a adoptat o legislaţie particulară pentru Biserica Ortodoxă. Conform spuselor Mitropolitului Alexander din Riga, este “un adevărat miracol şi un semn de bunăvoinţă al Lui Dumnezeu pentru ortodocşii din Letonia”.

Cu acest prilej, Consiliul a adoptat modificări ale Statutului Bisericii Ortodoxe din Letonia. De asemenea, ei au adresat un mesaj fratern preşedintelui şi parlamentului acestei ţări.

De asemenea, Consiliul a prezentat rapoarte cu privire la predarea catehismului şi educaţiei religioase în Letonia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.