(update) Votul pentru alegerea Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii s-a încheiat


Procedura de vot la alegerile Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii s-a încheiat, aproximativ la ora 18:30 (ora Moscovei), la Catedrala Hristos Mântuitorul, acolo unde Sinodul Bisericii s-a reunit pentru şedinţă, astăzi, 27 ian. 2009.


“Cutiile în care participanţii la Reuniunea Consiliului Bisericesc şi-au depus buletinele de vot au fost închise şi scoase pe holul clădirii. Imediat a început numărătoarea voturilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Moscovei, Mihail Moiseiev, către Interfax.


Alegătorii au avut de ales între doi candidaţi, adică Mitropolitul Kirill de Smolensk şi Kaliningrad şi Mitropolitul Klement de Kaluga şi Borovsk.


Pentru a fi ales Patriarh, un candidat trbuie să acumuleze mai mult de 50% din voturi, adică, cel puţin 352 de voturi, ţinând cont de faptul că numărul total este de 702 de persoane reprezentate prin câte un buletin de vot. În cazul în care rezulattul este egal, se va organiza un nou vot.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.