Catre o Europa, in care sa nu existe loc pentru extremismul politic

Cu ocazia evenimentului “Europa valorilor”, organizat de Biserica Evanghelică Luterană din Finlanda în perioada 3-4 martie, la Bruxelles, delegația Bisericii Evanghelice Luterane a Finlandei, condusă de Arhiepiscopul Kari Mäkinen, a vizitat sediul Comisiei Biserica și Societate, a Conferinței Bisericilor Europene.

Principalul subiect al discuției cu personalul, au fost viitoarele alegeri europene, pentru care Consiliul de administrație al Conferintei Bisericilor Europene a facut apel la o Europa ca loc al pacii, solidaritatii și cooperarii, în timpul ultimei sale reuniuni.

“Este important, pentru fiecare cetățean al Uniunii Europene, sa isi afirme preocupările și să își exercite dreptul fundamental de a vota, intrucat construirea unei Europe a păcii, este sarcina si responsabilitatea noastră comună”, a declarat secretarul general al Conferintei Europene a Bisericilor, Rev Dr. Guy Liagre.

Arhiepiscopul Bisericii Evanghelice Luterane a Finlandei a subliniat, în discursul său: “Astăzi, putem observa, în UE, că problemele economice prevalează in fata nevoilor oamenilor. Noi credem că, în perspectiva viitoarelor alegeri europene, valorile europene, precum solidaritatea, democrația și drepturile omului, ar trebui să fie consolidate”.

Secretarul General Rev Dr. Guy Liagre și Arhiepiscopul Kari Mäkinen au fost de acord că, în viitor, eforturile comune trebuie să se concentreze pe dezvoltarea unei Europe, în care sa nu existe loc pentru extremismul politic, ci pentru îmbrățișarea tuturor oamenii și națiunilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.