Moscova: 27.5 milioane $, donati pentru construirea a 18 noi biserici ortodoxe

Mai mult de 1 miliard de ruble (aproximativ 27.5 milioane dolari), din donații, a fost strans în ultimii trei ani, pentru construirea a 18 noi biserici ortodoxe in Moscova, a declarat adjunctul Dumei de Stat, Vladimir Resin, conform Patriarhiei Ruse, care citeaza Moscow Times.

Construirea acestor biserici intră sub incidența unui proiect guvernamental, cunoscut sub numele de “Programul 200” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care are ca scop construirea a 200 de biserici ortodoxe in Moscova, în următorii 10-15 ani, conform unei declaratii a lui Resin, supraveghetor al programului, pentru Moskovski Komsomolets.

Proiectul a fost lansat în 2010, cu sprijinul conducerii Moscovei, care a alocat teren și a ajutat la obtinerea aprobărilor necesare pentru noile constructii. Ideea din spatele extinderii Bisericii, a aparut ca o necesitate pentru credinciosii ortodocsi care erau nevoiti sa strabata distante mari pana la cea mai apropiata biserica.

Programul a fost criticat în anumite cercuri, cu toate acestea, pe motiv că banii ar putea fi mai bine cheltuiți pe alte proiecte, și din cauza că bisericile vor fi construite în parcuri publice și scuaruri.

Alții sunt îngrijorați de faptul că relația dintre conducerea municipala și Biserica Ortodoxă, care a crescut din ce în ce mai mult in ultimii ani, a condus la marginalizarea altor grupuri religioase, în capitală.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.