Putin il felicita pe Patriarhul Rusiei, la 5 ani de la intronizare

Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat pe Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, cu ocazia celei de-a 5-a aniversari a întronizarii sale.

“Știu sigur că acesti cinci ani i-ati trait ca si cand ar fi fost o singura zi, pentru că ati petrecut tot timpul cu oamenii si cu munca, atat in ce priveste activitățile religioase, cat și bunăstarea”, a remarcat Putin, adresandu-se Patriarhului, în timpul întâlnirii lor, conform radioului Vocea Rusiei.

“Va multumesc foarte mult pentru aceasta. Permiteți-mi să vă doresc sănătate și succes in munca, în continuare”, a spus Președintele.

Patriarhul Kirill i-a mulțumit șefului statului pentru cuvintele sale și a confirmat faptul ca, “intr-adevar, cei cinci ani, i-am simtit ca pe o zi. Cu toate acestea, îmi dau seama că a fost un timp special, multe lucruri schimbandu-se, atat in Biserică cât și în țară”.

“In ce ma priveste, încerc să fac tot ce pot, pentru a contribui la toate lucrurile bune care se întâmplă în viața oamenilor, în Biserică, astfel încât acestia să poată continua pe calea dezvoltarii acestui bine”, a spus Patriarhul.

Fostul arhiepiscop de Smolensk și Kaliningrad, Kirill, a fost intronizat ca Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii in 2009, in luna ianuarie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.