Grupurile gay il ataca pe Cardinalul care a declarat ca homosexualitatea este un “defect”

Procurorii spanioli au deschis o anchetă la adresa noului cardinal ales Fernando Sebastian Aguilar, după ce un grup pentru drepturile homosexualilor l-au acuzat de discurs plin de ură la adresa homosexualitatii, prezentata ca “defect” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Conform AFP procurorul pentru sudul provinciei Malaga, Juan Carlos Lopez, a deschis o anchetă preliminară, “pentru a clarifica dacă acuzațiile constituie o infracțiune”.

Un grup spaniol pentru apararea drepturilor cuplurilor intre persoane de acelasi sex, a depus o plângere împotriva cardinalului, sustinand că a încălcat garanțiile Constituției, fata de demnitate și non-discriminare și ca a “incitat la ură si discriminare, în mod clar”.

Arhidieceza de Malaga a condamnat acțiunea, afirmând că Arhiepiscopul emerit nu a folosit cuvântul “boală” și i-a acuzat pe criticii săi de “denaturarea cuvintelor acestuia”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.