Rolul Patriarhului Kirill in salvarea – Europei

Un politolog rus, renumit, crede ca Biserica Rusă este salvatoarea Rusiei, iar în viitor chiar a Europei. Renumitul politolog rus Vitali Tretiakov, consideră ca Rusia nu este în măsură să supraviețuiască fără Biserica.

“Biserica Ortodoxă Rusă este unul dintre principalele institute de formare a statului, al Rusiei ca țară, al rusilor ca natiune si al Rusiei ca stat. În plus, Biserica Ortodoxă Rusă este mai mare (și, uneori, cum ar fi astazi) este mult mai mare decât statul”, a scris Tretyakov, în articolul său publicat de ziarul Kultura.

Politologul mărturisește că el nu este un credincios, dar ca, în același timp, el se consideră “un cetățean conștient nu numai de Rusia, ci si de civilizația Ortodoxiei Ruse, care există cu siguranță și cu siguranță este o fundație a statalității ruse”.

“În acest sens, astăzi, cred că Vladimir Putin, în calitate de șef al statului rus, și Patriarhul Kirill, ca lider al Bisericii Ortodoxe Ruse, sunt la fel de importanti. Încerc să-i susțin în munca lor rațională, pentru bunăstarea Rusiei, și i-am criticat, pentru că eu cred că au si defecte și greșeli”, scrie autorul.

Potrivit acestuia, astăzi, când cultura rusă se descompune, atunci când “limba rusă este violent deteriorata”, Biserica păstrează această limbă și menține in viata institutia familiei.

“Dintre cei pe care istoria, destinul, voia lui Dumnezeu sau chiar o intrigă i-a ridicat in fruntea puterii seculare și politice, putem aseza doar 2 sau 3 persoane alături de” Patriarhul Kirill, referindu-se la abilitatea de a fi clar și incantator, fără cuvinte si notiuni confuze, puternic si public in abordarea oamenilor, si nu pe culoarele și la cinele de prin cabinete secrete, vorbind despre cele mai importante lucruri, despre lucrurile care contează pentru Rusia și poporul rus”, a scris Tretyakov.

El a mai indemnat la sustinerea Bisericii Ruse, subliniind că Patriarhul Kirill (foto) “probabil, aproape singur va trebui să salveze Europa creștină de caderea din fruntea civilizațiilor lumii”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.