Sahalin: un om inarmat deschide focul intr-o biserica din Rusia. O calugarita si un credincios, ucisi

Un om înarmat a deschis focul într-o biserică ortodoxă aflata pe o insula din Extremul Orient al Rusiei, omorând doi oameni și rănind alte șase persoane, conform liderilor Bisericii locale.

Omul a intrat în Catedrala Învierii din Yuzhno-Sakhalinsk, aflata pe insula Sahalin, în jurul orei 14:00 (ora Moscovei), și a tras mai multe focuri, ucigand o călugăriță și un credincios.

Alte persoane au fost spitalizate, prezentand rani prin împușcare la nivelul picioarelor, dar viețile lor nu sunt în pericol, a declarat Arhiepiscopul Tihon, conform Patriarhiei Moscovei.

Atacatorul a fost reținut imediat dupa aceea, de catre Politie. Motivul care a stat la baza actiunii sale, este inca necunoscut. O anchetă este în curs de desfășurare.

Comitetul de Investigație din Rusia a declarat ca atacatorul, în varsta de 20 de ani, era paznic la o agenție locală de paza. El se confruntă cu închisoare pe viata, dacă va fi condamnat, dupa o evaluare psihologica.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.