(foto) Un deceniu de credinta prin muzica – Corala Catedralei din Valcea, medaliata

Sala de festivităţi a Complexului Cultural – Spiritual „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, a găzduit sâmbătă, 8 februarie 2014, de la orele 17,00, Concertul coral aniversar „Un deceniu de credinţă prin muzică”.

Organizat de către Arhiepiscopia Râmnicului, evenimentul cultural s-a desfăşurat cu ocazia împlinirii a zece ani de activitate susţinută de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Nicolae” din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Prezent la eveniment, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a ţinut un cuvânt dedicat momentului aniversar, felicitând membri Coralei „Sfântul Antim Ivireanul” şi pe dirijorul acesteia Prof. Cristian Marian Stroe pentru frumoasa activitate cultural-misionară de cântare liturgică susţinută în acest deceniu. Manifestarea l-a avut moderator pe Părintele Profesor Dr. Ion Gavrilă.

La final, Părintele Episcop Emilian a oferit membrilor coralei o diplomă şi câte o medalie aniversară.

Spectacolul coral a reunit preoţi, profesori, elevi şi studenţi şi iubitori de spiritualitate, artă şi cultură.

Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Sfintei Arhiepiscopii a Râmnicului

Cu binecuvântarea I.P.S Gherasim, Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Sfintei Arhiepiscopii a Râmnicului şi-a început activitatea în ianuarie 2004 şi a fost alcătuită din 16 oameni, sub îndrumarea profesor-dirijor Marian Cristi Stroe. Activitatea principală constă în participarea la Sfânta Liturghie duminicală.

Scopul coralei este acela de a susţine din punct de vedere artistic-muzical Sfânta Liturghie duminicală şi alte liturghii din cursul săptămânii dar şi ca prin cultivarea şi popularizarea artei corale să aducă o contribuţie esenţială la educarea muzicală si socială a unui număr cât mai mare de oameni din ţara noastră, îndeosebi din rândul copiilor şi tinerilor şi să ajute la realizarea unei bune înţelegeri şi conlucrări culturale cu popoarele europene şi de pe alte continente.

Corala şi-a propus să asigure buna desfăşurare a slujbelor duminicale, coriştii să îşi însuşească o bună conduită morală şi corală prin abordarea unei palete repertoriale variate, să poarte renumele Arhiepiscopiei dar şi al oraşului la diferite manifestări culturale.

Corala susţine concerte anuale cu prilejul sărbătorilor de Crăciun şi Paşte începând chiar din anul înfiinţării.

În al IV-lea an de la înfiinţare, corala obţine personalitate juridică prin înfiinţarea Asociaţiei Corale „Sfântul Antim” – A.C.S.A.

Evenimente importante la care a participat Corala „Sfântul Antim Ivireanul”:

– Participarea la a II a editie a Festivalului de Muzica religioasa de la Palatul Patriarhiei Bucuresti, organizat sub patronajul ANCR -2005

– Concert extraordinar cu ocazia Sf. sărbători a Paştelui, piese bisericeşti si Primă Audiţie – W. A. Mozart, Litanie – aprilie 2006.

– Participarea la festivalul “Armonia 135” in judetul Brăila alături de prestigioase formatii corale din ţară – 2006

– Participarea la a III a editie a Festivalului de Muzică religioasă de la Palatul Patriarhiei Bucuresti, organizat sub patronajul ANCR – 2006

– Participarea la Festivalul Internaţional “Timotei Popovici” – Sibiu, în 2007 cînd Sibiul a fost capitla europeană culturală

– Participarea la Festivalul Internaţional „Pastorala” de la Focşani – 2007, ediţia a II a

– Participarea la Festivalul Internaţional “Timotei Popovici” – Sibiu 2008

– Organizarea unui concert de binefacere la caminul de bătrâni de la Bistriţa, în colaborare cu Consiliul Judeţean Vâlcea in decembrie 2008

– Organizarea Festivalului Naţional „Iubi-te-voi Doamne” ediţia a III a, septembrie 2009, Râmnicu-Vâlcea,

– Premiul al II lea la Concursul „Lăudaţi pe Domnul” organizat de Patriarhia Română, octombrie 2010

– Concert coral dedicat Inaltpreasfintitului Gherasim Cristea, noiembrie 2012

– Concert extraordinar la Parlamentul European cu sediul în Strasbourg, Franţa

Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.