Papa infiinteaza o comisie destinata problemei abuzurilor sexuale comise de preoti impotriva minorilor

Vaticanul a anunțat ieri că Papa Francisc va constitui o comisie speciala, pentru consiliere cu privire la modul în care Biserica Catolică ar trebui să protejeze copiii și să ajute victimele abuzurilor sexuale comise de către cler, ca răspuns la un scandal desfasurat la nivel mondial (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Vestea a fost data de Arhiepiscopul catolic Sean Patrick O’Malley de Boston, cunoscut ca fiind unul dintre cei opt cardinali (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) care l-au consiliat pe Papa și care i-au sugerat sa înființeze Comisia.

Detalii despre aceasta comisie vor fi descrise într-un viitor anunt papal. Cu toate acestea, aflam deja ca planul va cuprinde trei componente importante:

– analizarea programelor actuale privind protecția copiilor,

– formularea de sugestii si noi inițiative din partea Curiei, în colaborare cu episcopii, conferințele episcopale, superiorii calugari și conferințele acestora,

– se alege persoanele potrivite pentru implementarea sistematică a acestor noi inițiative – inclusiv laici, calugari și preoți – cu responsabilități in siguranța copiilor, în relațiile cu victimele, in domeniul sanatatii mintale, în punerea în aplicare a legii s.a..

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.