BOR, prezentata ca avand probleme la capitolul ‘ecumenism’, in fata Cardinalului Kurt Koch

Conform mai multor surse catolice din tara, aflam ca in cadrul discutiilor pe care Cardinalul Kurt Koch le-a avut cu reprezentantii romani catolici, s-a aflat la loc de frunte o decizie din 2008 a Bisericii Ortodoxe Române, de a nu se mai ruga alaturi de catolici.

Cardinalul Koch este preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, asa incat se pare ca discutia in cauza a avut drept scop principal o raportare a situatiei in care Biserica Catolică din România isi desfasoara activitatea intr-o tara majoritar ortodoxa.

Pornind de la decizia “anti-ecumenista” amintita mai sus, episcopii catolici s-au plans, in plus, nu doar de deciziile din conducere ci si de “anti-ecumenismul” unor laici si preoti ortodocsi, amintind:

– mustrarea ortodocsilor care intra in biserici catolice;

– obligarea nasilor de botez sau de nunta catolici sa treaca la Ortodoxie, daca vor sa aiba fini ortodocsi;

– în căsătoriile mixte în Biserica Ortodoxă, partea catolică este rebotezată;

– divergente patrimoniale intre Bierica Ortodoxa si Biserica Greco-Catolica.

Cardinalul Kurt Koch va parasi Romania in cursul zilei de maine.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.