Bulgaria: Investitorii rusi vor sa deschida un Muzeu al Bisericii Ortodoxe, in Sofia

Investitorii rusi vor sa cumpere clădirea TZUM-Sofia (foto) – un magazin de lux din centrul Sofiei – și să o transforme într-o Muzeu al Bisericii Ortodoxe. Propunerea a fost trimisa biroului TZUM.

Documentul arată că obiectivul principal al investitiei ar fi acela de unire a tradiției culturale și a Bisericii Ortodoxe ale slavilor din sud, cu Rusia. Cei ce vor sa o achizioneze, considera că această clădire este extrem de necesara, datorită locației sale – în centrul orașului Sofia, și datorita apropierii sale de mai multe biserici ale Creștinismului timpuriu, precum și de Catedrala Sfantul Alexander Nevsky.

Informații diferite despre astfel de proiecte de muzeu, care ar urma sa fie construite în viitor, au apărut în mass-media din Rusia, în ultimele câteva luni. Cu o lună în urmă, a fost anunțat un proiect unic multi-media – un muzeu virtual, dedicat Primului Război Mondial.

Oamenii de afaceri de renume rusi și personalitățile culturale au trimis o scrisoare proprietarului TZUM – un om de afaceri bulgar, Georgi Gergov, afirmand că acest proiect va extinde prezența culturala rusa în Bulgaria. Focus News Agency l-a contactat pe Georgi Gergov, pentru un comentariu, in editia sa de stiri, dar Gergov a refuzat sa comenteze, fara a infirma insa informațiile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.