Rapiti in Siria: declaratia fostului Prim-Ministru al Libanului

Fostul prim-ministru al Libanului, Fouad Siniora (foto), a denunțat in aceste zile rapirea grupului de călugărițe, de la începutul acestei luni, din Siria (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), și a cerut eliberarea lor imediată.

“Am să denunț atacurile impotriva sit-urilor religioase”, a spus Siniora pentru Daily Star, după întâlnirea cu Mitropolitul grec-ortodox de Beirut, Elias Aoudeh.

“Atacurile nu s-au limitat doar la sit-urile religioase, ci ele, totodata, au vizat si oameni care traiesc doar pentru a sluji omenirea, cum ar fi răpirea celor doi episcopi dragi Paul Yazigi și Yohanna Ibrahim, și a maicilor”, a mai spus acesta.

“Speram ca cineva sa fie capabil sa ajute si sa depuna eforturi in eliberarea călugărițelor și a episcopilor, intrucat menținerea lor în captivitate nu servește cauzei siriene și nu ajuta la răsturnarea regimului de oprimare din Siria, ci duce la si mai multă violență”, a adăugat el.

Ibrahim, care conduce Serviciul General de Securitate Libanez, a efectuat o vizită in Qatar, in week-end-ul trecut, cautand ajutor de la statul arab, în cazul călugărițelor rapite la inceputul acestei luni, in Siria (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

O sursa, care a vorbit sub condiția anonimatului, a declarat că Ibrahim poate vizita Qatarul, din nou, daca acest lucru va fi necesar.

Siniora, referindu-se la criza privind alcatuirea unui nou guvern, a reiterat necesitatea unui cabinet neutru, care sa excluda gruparile politice, pentru a ajuta Libanul sa se confrunte cu provocările din prezent.

“Multe aspecte necesită prezența unui guvern eficient; Președintele Michel Sleiman și Primul-Ministru desemnat, Tammam Salam, trebuie să formeze un guvern capabil sa faca fata situației actuale din Liban”, a spus Siniora, care conduce Blocul parlamentar viitor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.