12 maici ortodoxe rapite: Secretarul General al ONU, profund tulburat de situatia ostaticelor

Secretarul General Ban Ki-Moon a făcut un apel, in utlimele ore, pentru siguranța celor 12 maici, care au dispărut din Mănăstirea din orașul sirian Ma’aloula, și a tuturor celor care ar putea fi reținuti împotriva voinței lor, în națiunea sfâșiată de conflicte.

Purtatorul de cuvant al lui Ban a declarat, intr-un comunicat, că Secretarul General rămâne “profund tulburat” de vizarea lăcașurilor de cult și a reprezentanților religioși în conflictul din Siria.

“Aceste noi tinte sunt subliniate recent de situația celor 12 călugărițe, care au dispărut din Manastirea Ortodoxa Sfanta Tecla din Ma’aloula”, a spus acesta. “Secretarul general se alătură apelurilor pentru siguranța și sanatatea lor, și a tuturor celorlalte persoane care pot fi reținute împotriva voinței lor, în Siria.

“Națiunile Unite resping orice vizare a persoanelor dupa religia lor, comunitatea sau apartenența etnică. Civilii din Siria sunt în pericol și trebuie să fie protejati”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.