Despre raportul juristilor rusi, privind incalcarea drepturilor copilului in cazul adoptiei gay

In presa internationala, in ultima perioada, a fost amintit un raport al juristilor rusi, privind încălcarea drepturilor copilului în cazul adoptiei in cadrul parteneriatelor intre persoane de acelasi sex (cupluri gay).

Raportul juristilor rusi a fost menționat recent de către reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse la Consiliul Europei din Strasbourg (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Revenim asupra acestuia, prezentandu-va titlurile articolelor la care se facea referire in el:

1 – Violarea grava a drepturilor copilului, drept consecință directă a “adoptarii” sale de către homosexuali;

1.1 – Violarea grava a dreptului copilului de a avea o familie;

1.1.1 – Garantarea dreptului copiilor la a avea propria familie și conținutul acestui drept.

1.1.2 – Adoptarea copilului pentru educarea intr-o familie bazata pe definiția tradițională a căsătoriei – condiție necesară și de bază pentru realizarea

dreptului copilului la o familie, prin intermediul adopției.

1.1.3 – Incapacitatea obiectivă a cuplului homosexual de a fi o familie adevărată, mai ales in exercitarea funcțiilor sale și asigurarea respectarii dreptului copilului de a avea o familie.

1.2 – Violarea grava a dreptului copiilor, de a avea o mamă și un tată.

1.3 – Violarea gravă a drepturilor copilului la o identitate sexuală, auto-identificare sexuala și inviolabilitate sexuală

1.4 – Violarea gravă a drepturilor copilului la propriile sale convingeri și orientări morale și etice.

1.5 – Violarea gravă a drepturilor copilului în dezvoltarea sa la valorile necesare, la protejarea sănătății sale mentale și morale.

1.6 – Violarea gravă a drepturilor copilului la identitatea națională și culturală și la inițierea sa în cultura națională.

2. Realizarea inadecvata din partea statului – limitarea competențelor sale in crearea de posibilitati legale de “adoptare” a copiilor de către homosexuali.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.