Cipru: Realizarile tehnologiei antice grecesti

Departamentul de Arhitectura al Universitatii Frederick, în colaborare cu Societatea Tehnologiei Antice și Ministerul Educației și Culturii, au organizat “Expoziția de realizări ale tehnologiei antice grecești”. Expoziția este găzduită de Departamentul de Arhitectura al Universitatii Frederick (13 Chamatsou Dimitriou Street, Nicosia 1040, Cipru). Scopul expoziției este acela de a informa publicul cu privire la realizările tehnologice antice grecesti. Vizitatorii au posibilitatea unei calatorii de neuitat, prin timp, pentru a vedea o latură necunoscută a vieții antice grecești și a descoperi contribuția majoră pe care grecii o au in domeniul tehnologiei și civilizației moderne. Invențiile grecilor antici includ șurubul, moara rotativa, presa cu surub, turnarea bronzului, ceasul cu apa, catapulta, masini experimentale si jucarii cu aburi, precum și o diagramă a numerelor prime. Expoziția mai cuprinde, de asemenea, un număr mare de replici ale unor invenții antice grecești, din preistorie pana in perioada elenistică. Filmele de prezentare a acestora sunt proiectate intr-o zona special amenajată a Expozitiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.