Privatizare mono-etnica. Dialogul Belgrad-Pristina si acordul privind proprietatile

Aleksandar Vulin a declarat că următorul acord în cadrul dialogului Belgrad-Pristina, la Bruxelles, “ar trebui sa fie acordul privind proprietatile”, conform agentiei Tanjug.

După adoptarea acestui document, acordul ar trebui să fie aplicat asupra patrimoniului cultural și a poziției Bisericii Ortodoxe Sârbe în Kosovo și Metohija, a declarat ministrul fara protofoliu in Guvernul Serbiei, în Kosovska Mitrovica, remarcand că “acestea sunt chestiuni care au impact asupra vieții sârbilor din provincie”.

El a subliniat că acordul semnat recent in domeniul energiei, privind problema dreptului de proprietate asupra lacului artificial Gazivode și a stației de energie electrică Valač, din partea de nord a provinciei, este un punct dintre subiectele tratate în negocierile legate de acordul privind proprietatea.

El a mai subliniat că “Serbia nu poate recunoaște privatizările efectuate fără sârbi”, și că acesta este motivul pentru care un acord privind proprietatile trebuie să fie semnat.

“Privatizarea nu poate fi efectuată mono-etnic, așa cum s-a intamplat în Kosovo și Metohija”, a spus Vulin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.