2000 de oameni botezati – intr -un tren

Un tren aflat intr-o călătorie misionară “pentru renașterea spirituală a Rusiei”, a trecut si prin provincia Novosibirsk.

Cu această ocazie, mai mult de 2.000 de oameni au fost botezați. Trenul “pentru renașterea spirituală a Rusiei”, functioneaza la inițiativa Mitropolitului Eparhiei de Novosibirsk, și este format din 22 de vagoane, unul dintre acestea găzduind o capelă dedicată Sfântului Nicolae, alte 9 vagoane fiind dedicate îngrijirii medicale si echipamentelor aferente, iar altele administratiei.

Sfanta Liturghie se oficiaza zilnic în capela mobilă, în care au avut loc, de asemenea, si botezurile.

25 de preoți sunt dedicati acestor slujbe și sustinerii spirituale a oamenilor. Trenul s-a oprit în mai mult de 120 de comunitati din intreaga provincie Novosibirsk, aproximativ 35.000 de persoane beneficiind in urma acțiunii. În afară de misionari, la actiune participa si lucrători medicali, sociali si artiști.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.