Khirbet el-Maqatir: Istoria asezarii biblice Ai

“Khirbet el-Maqatir: Istoria asezarii biblice” va fi o expozitie desfasurata pe perioada unui an de zile, prezentand 42 de artefacte din săpăturile efectuate în Israel, la Khirbet el-Maqatir, considerat a fi asezarea vechii cetati Ai (Iosua, 7-2).

Administrația Civilă pentru Iudeea și Samaria a aprobat împrumutarea acestor artefacte Expozitiei Muzeului Biblic Dunham al Universitatii Baptiste din Huston, Texas, SUA, pentru perioada 21 ianuarie – 19 decembrie 2014.

Legat de aceasta expoziție, un simpozion va avea loc pe 8 februarie, cu accent pe rolul arheologiei în înțelegerea istoriei antice și in studiile biblice, precum și cu o reflecție critică asupra săpăturilor din Khirbet el-Maqatir și a descoperirilor scoase la lumina din lumea biblica.

Este posibil ca aceste artefacte sa fie expuse pentru prima oara publicului, dupa excavarea Khirbet el-Maqatir, sub conducerea lui Bryant Wood, din 1995.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.