Un episcop ortodox sirian neaga acuzatia ca i-ar fi incitat pe crestinii locali la violenta

Un episcop sirian a negat faptul ca i-ar fi incitat pe creștinii locali la violență. Mitropolitul Lukas al-Khoury, Episcop Vicar al Patriarhiei grec-ortodoxe a Antiohiei, a negat ca el le-ar fi cerut tinerilor creștini sirieni să poarte arme.

Prelatul sirian a trimis o notă Agenției catolice de știri Fides, facand apel la populatie sa nu dea crezare ziarelor care publica informatii manipulatoare.

Ziarul irakian “az Zaman” a fost cel care a atribuit declarațiile false Episcopului al-Khoury, cu câteva zile în urmă (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), conform carora acesta le-ar fi spus “tinerilor creștini sa ia armele” si sa iasa la lupta.

O astfel de difuzare de informații false, a mai spus episcopul, este “parte a aceleiasi cunoscute strategii de război din conflictul sirian”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.