Un nou locum tenens, pe tronul Bisericii Ortodoxe a Cehiei si Slovaciei

In aceste zile, a avut loc ședința ordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Cehiei și Slovaciei. În timpul acestei întâlniri, s-a decis eliberarea din funcție a locțiitorului curent aflat pe tronul mitropolitan al Bisericii Ortodoxe a Cehiei si Slovaciei, Arhiepiscopul Simeon de Olomouc și Brno, și numirea in locul acestuia a Arhiepiscopului de Prešov și Slovacia, Rostislav (foto).

Sfântul Sinod a încredințat conducerea temporară a eparhiei de Praga episcopului de Hodonin, Ioachim.

Arhiepiscopul Rostislav s-a născut 25 ianuarie 1978, în Snina (Slovacia). El a studiat la Facultatea de Teologie a Universității din Prešov și apoi la Universitatea Aristotel din Salonic. În octombrie 2012, a fost ridicat la rang de egumen, iar pe 18 noiembrie 2012, a fost hirotonit episcop de Prešov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.