O relicva a Papei Ioan Paul al II-lea, intre musulmanii din Irak

Papa Ioan Paul al II-lea a dorit cu ardoare să meargă în Irak, țara lui Avraam, parintele tuturor credincioșilor, la Jubileul Anului 2000: situația internațională nu a permis acest lucru.

Treisprezece ani mai târziu, la opt ani după moartea sa, o delegație care se ocupa de pelerinaje va face acest lucru cu o relicva simbolica a binecuvantarii acestuia: un fragment din vesmantul insangerat, pe care acesta l-a purtat în ziua atacului împotriva sa, din 13 mai 1981 (foto).

Relicva va fi expusa la catedrala catolică siriană. Alte trei elemente vor mai fi, de asemenea, prezente: o statuie a lui Ioan Paul al II-lea pentru Catedrala caldeeană, icoana pentru catedrala armeană și o candelă a pacii, pentru Catedrala latină.

Creștinii reprezintă doar 1,8 % din populația irakiană – 0,7% catolici – iar majoritatea este musulmană (97 %).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.