Fostul Prim-Ministru al Greciei, in favoarea legalizarii marijuanei (canabis)

Într-un articol intitulat “O abordare inovatoare a utilizarii de marijuana”, care a fost postat pe site-ul personal al lui George Papandreou, fost Prim-Ministru al Greciei, acesta felicită guvernul Uruguayului pentru modul în care s-a ocupat de problema legalizarii marijuanei.

Fostul Prim-Ministru considera ca masura va rezolva problema cartelurilor de droguri. El mai crede ca acest gest va avea un “impact imens”.

De asemenea, Papandreou mai sugerează că abordarea guvernului de stânga din Uruguay “ar trebui să fie urmata îndeaproape, nu numai datorita deschiderii sale, ci si pentru lecțiile care pot fi învățate în domeniul problemei majore a drogurilor”.

Articolul continuă prin a sublinia faptul că Uruguayul a devenit prima țară din lume care face legala productia, comertul și folosirea marijuanei. Proiectul de lege a fost aprobat în Camera Reprezentanților, inca din august anul trecut, și le permite uruguayenilor cu varste de peste 18 ani, sa cumpere până la 40g de droguri pe lună, de la farmaciile reglementate de stat, sau să crească până la șase plante în casele lor, intr-un an. În ambele cazuri, consumatorii de cannabis trebuie să fie înregistrati pentru prima dată intr-o baza de date a guvernului, care va monitoriza achizițiile lor lunare.

Sustinatorii masurii cred ca aceasta este parte a efortului de susținere a luptei împotriva cartelurilor de droguri și permite statului sa detina controlul asupra unor profituri în favoarea societății. Nu în ultimul rând, în articolul său, George Papandreou spune că “consumatorii de canabis ar putea, de asemenea, înființa cluburi de fumat, cu 15 pana la 45 membri, care ar putea cultiva împreună până la 99 de plante pe an”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.