Rusia le preda musulmanilor cheile celei mai vechi moschei din tara

Autoritățile ruse au predat comunitatii musulmane, după ani de lupte juridice, cheile uneia dintre cele mai vechi moschei din țară (situata la 310 km de Moscova), conform AsiaNews.

Moscheea Kasimov, din secolul al XV-lea, este din nou deschisa cultului musulman, după mai mult de 83 de ani. Incepand din anul 1930, moscheea a fost transformată în muzeu, de catre URSS. Cazul s-a aflat pentru mai mulți ani în fața instanțelor.

Aceasta este cea mai veche moschee din țară. Potrivit unor surse, construcția sa dateaza din 1467, în timpul domniei lui Qasim Khan, o perioadă în care tătarii au dominat această regiune. Cu toate acestea, după mai mult de 250 de ani de existență, moscheea a fost distrusa, în 1702, la cererea țarului rus Petru cel Mare. A urmat reconstruirea ei in 1768.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.